Narozeninová kachna
O letošních narozeninách mi maminka udělala velkou radost. Uvařila moji oblíbenou kachnu se zelím a knedlíkem. Děláme ji tak, že do ní dáme jablko, pořádně osolíme posypeme kmínem, podlijeme vodou a strčíme do trouby. A pro extra dobrý šmak doporučuju polévat černým pivínkem. Ke konci jen už posypeme majoránkou.
Přeji dobrou chuť
Krůta na divoko
Mnoho lidí k tomuto masu nemá velkou důvěru, ale patří k dietním masům jako třeba drůbež. Tento recept je jednoznačně jednoduchý. Koupíte v masně zadní stehno - tam je krůta nejchutnější. Nakrájíme cibuli nadrobno a necháme ji "zesklovatět". Poté vložíme umyté maso. Do hrnce dáme nové koření, pepř a bobkový list. Pečeme do té doby než se na mase nevytvoří kůrčička. Po upečení vytáhneme maso bokem a tvoříme šťástu. Přivedeme k varu šťávu, která nám vznikla a přidáme do ní mouku. Podle požadované hustoty přidáváme vodu. Popřípadě ji osolíme. Hotovou šťávu propasíruju a dílo je hotovo. Doporučuju podávat s rýži dělanou v troubě. Vyzkoušejte, uvidíte, že na krůtu změníte názor.
Vepřový šál na grilu
Toto jídlo je tak rychlé, že vám na něj stačí opravdu deset nanejvýš patnáct minut. Myslím si, že kořením s glutamátem dávno odvonilo a vypěstovat si na balkóně či za oknem bytu pár bylinek není problém. Tak vám nabízím jeden recept. Nejlépe kupte vepřovou panenku a když ji nebudou mít tak i vepřový šál bohatě stačí. Nakrájejte ho na dva až 3 centimetry hrubé "steaky". Do mísy s masem přidejte olej, rozmarýn a šalvěj. V žádném případě maso nesolte. Nejlépe přes noc nechat v ledničce. Na grilu maso můžete potírat vznklou marinádou. Ke konci grilovaní osolte a opepřete. K tomuto jídlu bych doporučovala jako přílohu nové brambory a nějaký zeleninový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat