pondělí 19. dubna 2010
Tip na oběd
Poslední dobou se v rodině snažíme dělat nová jídla, inspirovat se recepty, které kolují po internetu a zkoušet tak nové chutě. Jednou z inspirací se stala stránka www.toprecepty.cz
K sobotnímu obědu jsme zvolili šneky z vepřové panenky s anglickou slaninou na jehle doplněné žampiony, pórkem a paprikou. Pokud jste dostali na tuto dobrotu chuť, čtěte dále.
Recept (originál: http://www.toprecepty.cz/recept/10278-drubezi-rolovane-spizy/)
8 plátků vepřové panenky (1,5 cm hrubé a široké zhruba 5 cm)
stejný počet plátků slaniny
6 žampionů
1 paprika (podle chuti - červená nebo zelená)
Marináda:
pepř, sůl
olej
stroužek česneku
oregáno
chili koření
Plátky osolíme a opepříme, poklademe slaninou, stočíme do šneka a napíchneme na špejli nebo jehlu. Postupně přidáme nakrájený pórek, žampion a papriku. Nám na 1 špíz vyšly 2 ks šneků, protože jsme je měli objemnější. Hotové špízy potřeme marinádou a pečeme.
Jako přílohu jsme zvolili pečené brambory s rozmarýnem a česnekem.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na měsíčky. Posypeme česnekem nakrájeným na plátky a přidáme snítky rozmarýnu. Nakonec polijeme několika lžícemi olivového oleje. Rozehřejeme troubu na 200°C a pečeme zhruba 20 min, až se objeví na bramborách zlatavý nádech.
Přeji dobrou chuť! :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat