čtvrtek 29. dubna 2010
Cannelloni plněné mletým masem
Dnes jsem připravovala oběd - cannelloni plněné mletým masem. Musím říct, že se dělaly lépe než lasagne. Sklidily velký úspěch. Udělejte si je, budou určitě všem chutnat! :-)
Ingredience:
600 g mletého masa (vepřové a hovězí)
2 plechovky loupaných rajčat
1 balení těstovin cannelloni (250 g)
1 smetana (30 %)
2 menší cibule
strouhaný parmezán (40 g)
olivový olej
kousek másla na vymazání pekáčku
oregáno, sůl, pepř
Postup:
Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky. Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát.
Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro).
V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický). Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým parmezánem.
Dobrou chuť :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat