čtvrtek 29. července 2010
Hanácká hospoda, Olomouc
Dnes jsme se s rodinou vydali na výlet za krásami města Olomouce a v jeho souvislosti taky za gurmánskými zážitky, které jsou s naší rodinou neodmyslitelně spjaty. Hned po příchodu na Dolní náměstí jsme se šli kouknout, jak to vypadá v Hanácké hospodě, kde jsme kdysi jedli a moc nám chutnalo.
Před hospodou na zahrádce sedělo poměrně dost lidí, jelikož bylo ještě období podávání menu, tak si dávala většina hlavně jej. V samotné restauraci bylo obsazeno několik stolů. Sedli jsme si do nejzadnější části. Servírka nám okamžitě podala jídelní lístek a mohli jsme vybírat.
Zdejší restaurace je známá svými specifickými názvy, takže při jeho luštění se dost zapotíte. Ještě, že je v závorce kvůli nesrovnalostem uvedeno, o jaký pokrm se ve skutečnosti jedná. Pro někoho je to zajímavý výstřelek, pro jiného docela otrava.
U mě to bylo asi půl na půl. Při pohledu na ceny bylo jasné, že oproti minulé návštěvě se zvedly. Nad cenou vepřového řízku za 99 Kč bez přílohy jsme se dost podivovali a raději jsme zabrousili do sekce polévky, kde jsme objevili zelňačku s klobásou za 30 Kč. Cena nebyla přemrštěná a na místní poměry přijatelná za objem 0,33 l. Tak bylo rozhodnuto, dáme si se ségrou každá kyselici.
Přišel číšník a optal se, co si dáme na pití a na jídlo. Mamka s taťkou si přáli pivo, ale jelikož byla nějaká závada, nebylo přání možné uspokojit. Nabídka Kofoly tak byla celkem bezpředmětná, jelikož ta nahradit pivo prostě nemůže :-)
Servírka přinesla naše porce polévky a ošatku s pečivem (rohlík, chléb). Zelňačka byla ozdobena šlehačkou, voněla moc krásně. Ochutnala jsem první sousto a příjemně mě překvapila velmi smetanová nasládlá chuť, polévka byla pikantně okořeněná. Byla dobře ohřátá. Akorát nás příliš nepotěšilo servírování, které nekorespondovalo se zařízením a rázem restaurace, kterou bych tipovala do venkovského stylu a tak by se hodilo použít např. kameninové misky.
Polévky bylo dostatek, jelikož jsem přikusovala pečivo, už jsem byla relativně syta a tak jsem dala ochutnat mamce a taťkovi. Při podávání zpět přišel číšník a měl za to, že již polívku dojídat nebudeme, takže došlo z jeho strany k menšímu nedorozumění. Jakmile jsme však chtěli zaplatit, obsluha dost vázla a čekali jsem několik minut, než si nás všimli. Tímto faktem jsme nebyli nadšeni a odcházeli jsme s rozporuplnými pocity... Je velmi pravděpodobné, že tuto restauraci v budoucnu nenavštívíme a na vině nebudou pouze vyšší ceny, ale také špatná obsluha, která tímto celý dojem velmi kazí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat