pondělí 4. dubna 2011
Minestrone
Už asi potřetí jsem vařila italskou polévku Minestrone, kterou má nejradši mamka. Přináším recept :-)
Suroviny (na plný hrnec)
1 větší cibule
2 střední mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
střední pórek
cca 100 g krouhaného bílého zelí
2 litry slabšího zeleninového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
1 plechovka loupaných rajčat
olivový olej
cukr, oregano
sůl, pepř
Na oleji si rozpálíme cibuli nakrájenou na hrubo. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka (řapíkatý celer, mrkev a pórek). Dusíme asi 10 minut, do směsi přidáme protlačené stroužky česneku. Rajčata z plechovky si pokrájíme na menší kousky a včetně šťávy přidáme do polévky. Zalijeme vývarem, přidáme zelí a rajský protlak. Vaříme asi půl hodiny - aby nebyla zelenina příliš měkká, protože pod pokličkou dojde. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a na závěr přidáme oregano.
K polévce si připravuji občas i chutné křupavé chlebíčky - bagetu (nejlépe den starou) nakrájím na tenčí plátky, potřu česnekem a pokladu na plátky nakrájenou mozzarellou. Na závěr chlebíček posypu strouhaným parmazánem a dám zapéct do trouby na tak dlouho, až je sýr rozteklý a chlebíček křupavý.
Inspiraci jsem čerpala z kuchařky Recepty pro jeden hrnec, ale uzpůsobila jsem si ji podle sebe a všem moc chutná.
Dobrou chuť :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat