Zapomenutý článek, který jsem našla v konceptech - článek z léta 2012.....Musela jsem část dopsat, ale i tak mám velkého pamatováka, abych mohla článek dokončit.
O letošní dovolené, kterou jsme si vzali díky prodlouženému víkendu, jsme zavítali s Kubou do nedalekých Beskyd.
Cílem našeho putování byly hlavně Pustevny, těšila jsem se na tradiční valašskou kyselici. Po výletě k soše Radegasta jsme se zastavili v restauraci Libušín a z jídelního lístku byl výběr jasný - každý z nás si dal zmiňovanou kyselici. Byla velmi dobře ochucená a podávaná se šlehačkou, která ještě více zjemnila chuť. Moc mi chutnala také klobáska, kterou normálně moc nemusím.
Jelikož jsme si nic k hlavnímu chodu nevybrali (restaurace nabízí hlavně tradiční valašská jídla a na ta jsme neměli chuť), vydali jsme se autobusem směrem Rožnov pod Radhoštěm. Obhlédli jsme terén a hledali vhodné restaurační zařízení. Vybrali jsme Pohoštění u Libuše, restauraci, která sídlí na rohu náměstí. Vevnitř bylo obsazeno, takže jsme se posadili venku na zahrádku. Po zvážení jsem si vybrala salátové menu - salát César s kuřecím masem. Nikdy jsem ho nejedla, ale i přesto jsem věděla, co do něj patří (jsem odběratelka magazínu Apetit a pravidelně si kupuju i Gurmeta). Bohužel mi obsluha donesla natrhaný ledový salát s dresingem (v originálním receptu se hovoří o římském salátu), kousky kuřecího masa, několika hoblinkami parmazánu a kostičkami ne příliš opečeného toustového chleba alias krutonků. Po této zkušenosti jsem se později bála si nějaký ten "Cézar" salát v restauraci dát.. Chci originál, ne nějaký padělek.
Přítel si vybral z denní nabídky plněné knedlíky uzeným masem, které také nebyly podle představ, o domácí výrobě nemohla být řeč.
Po této zkušenosti restauraci nehodnotím příliš kladně a už bych se tam najíst asi nešla.
Víte o dobré restauraci v Rožnově či okolí, která stojí za to?
Žádné komentáře:
Okomentovat